4/7/19

L’ Institut Ramon Muntaner presenta un vídeo en l’acte de cloenda de la celebració dels seus 15 anys

L'Institut Ramon Muntaner ha utilitzat els mitjans audiovisuals per a explicar de manera didàctica i original què és, quins són els seus objectius i el seu àmbit de treball, entre altres. El vídeo s'ha realitzat en el marc de les activitats que ha programat aquesta entitat per a celebrar els seus 15 anys. El curt té 4 minuts de durada i fa un repàs amb imatges i amb paraules del que és essencialment l'IRMU. Segons ha explicat la seva directora, M. Carme Jiménez, "en aquest petit muntatge hem condensat tot el que som, creiem que d'una manera atractiva, per a poder arribar a tota aquella gent que encara no sap qui som però sobretot per a captar a un públic més jove i més habituat a les xarxes socials. Hem valorat que feia falta un document així després de 15 anys de recorregut". El vídeo ja es pot visionar arreu, a la pàgina web (www.irmu.org) i a les xarxes socials a través de la plataforma de YouTube: //youtu.be/OQC4GuLrO5E.

La presentació de l'audiovisual es va fer aquest passat dimarts en un acte públic a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) a Barcelona que ha servit per a tancar la celebració d'aquests 15 anys que es va iniciar ara fa un any, el juliol del 2018. En l'acte, a més de presentar i visionar l'audiovisual, també s'hi va explicar la memòria anual del 2018, amb un balanç de l'activitat i projectes de la història de l'IRMU, així com es van apuntar les línies estratègiques de futur en què treballarà. Entre els objectius de futur de l'IRMU s'hi troben: la col·laboració amb la Xarxa Vives i reforçar la presència en l'àmbit internacional per vincular les entitats amb altres associacions també vinculades a temes de patrimoni i recerca local. Van assistir-hi entorn de 150 persones procedents de centres del conjunt dels territoris de parla catalana.

En aquesta cloenda hi van participar el Sr. Xavier Gil, rector magnífic de la UIC i president de la Xarxa Vives d'Universitats; l'Il·lustríssim Sr. Joandomènec Ros, president de l'IEC; Josep Santesmases, president de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana (CCEPC), i el Sr. Francesc Vilaró, secretari general de cultura de la Generalitat de Catalunya.

L'Institut Ramon Muntaner és una fundació el patronat de la qual està integrat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la CCEPC. És membre de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i dona suport, assessora, coordina i convoca ajuts anuals a projectes, publicacions i activitats dels diferents centres d'estudis locals i comarcals de tots els territoris de parla catalana. L'IRMU va néixer l'any 2003 amb un objectiu principal: donar suport a la recerca i a la difusió de l'activitat que realitzen els instituts i centres d'estudis de totes les terres de parla catalana amb moltes de les quals hi col·labora.