19/9/18

La consellera Borràs presenta a Tortosa el llibre “Artur Bladé, escriure la memòria” de l’historiador Josep Sancho

La consellera de Cultura, Laura Borràs, farà aquest divendres, 21 de setembre, una visita a les Terres de l'Ebre, on presentarà el llibre Artur Bladé, escriure la memòria (1907-1995), de l'historiador Josep Sancho. L'acte de presentació tindrà lloc a la seu dels serveis territorials del Departament de Cultura a Tortosa, a les 20 hores.

Artur Bladé va ser un dels grans memorialistes de la literatura catalana del segle XX, va viure l'exili, primer a Montpeller el 1939 i després a Mèxic a partir del 1942, i va tornar a Catalunya el 1961, on va continuar l'obra fins a aplegar una trentena de llibres amb publicacions destacades sobre l'exili i sobre diverses figures de la catalanitat.

 Prèviament, la consellera anirà a l'Ajuntament de Tortosa i participarà en l'acte d'homenatge a l'escriptor, poeta i filòleg tortosí, Manuel Pérez Bonfill, que tindrà lloc a les 18.30 hores al Saló de Plens de l'Ajuntament.

 La visita de la titular de Cultura a les Terres de l'Ebre començarà a Móra La Nova, a les 16 hores, on visitarà el Museu del Ferrocarril.