29/9/16

Dies del Museu 2016 a Móra la Nova

l'APPFI organitza un any més "Dies del Museu" que tindrà lloc els dies 29 i 30 d'octubre al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova.

La jornada serveix per a donar a conèixer el treball en la recuperació i posada en valor de les antigues instal.lacions ferroviàries i vehicles cedits o adquirits per la Fundació per a Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial de Móra la Nova FPPFI i per l'APPFI.

Aquest any a part de les activitats pròpies de les jornades, hi haurà d'altres, com un Homenatge al Ferroviaris Veterans, que es celebrarà el dissabte a la tarda, i el diumenge tindrem una Concentració de cotxes clàssics.

L'APPFI es va crear l'any 2001 per a preservar i donar a conèixer les antigues instal·lacions ferroviàries de Móra la Nova. La primera actuació va ser la preservació de l'enclavament electromecànic de l'estació, únic de la seva tipologia a Catalunya que estava a punt de desaparèixer.

El Museu del Ferrocarril de Móra la Nova funciona gràcies al Voluntariat i no és un Museu de l'Administració. L'Associació està constituïda com una entitat sense afany de lucre i els seus socis es dediquen a la restauració del patrimoni ferroviari i per tant tots els que en formen part no són persones assalariades, ni uns professionals de la museografia, senzillament  treballen desinteressadament com a voluntaris, de la mateixa manera que es fa a l'estranger per a salvaguardar aquest patrimoni tan valuós, per a poder compartir, veure i visitar.