13/4/16

L’Ajuntament de Móra la Nova organitza un concurs de punts de llibres sobre el cronista Ramon Muntaner

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Móra la Nova ha organitzat un concurs de punts de llibre en el marc de l'exposició "La crònica de Ramon Muntaner. El temps dels Almogàvers" que es pot visitar a l'Ateneu Cultural de la població  des del passat diumenge. Segons les bases, la temàtica ha d'estar relacionada amb l'exposició. Tot i que el premi és de caràcter local, s'hi dóna cabuda als alumnes de fora que estudien a l'Institut Escola i a l'Escola d'Arts de la població. S'hi ha previst dues categories: Juvenil (de 12 a 17 anys) i Adults (a parir de 18 anys). Els treballs s'hi poden presentar fins al 21 d'abril a la Biblioteca Municipal i el lliurament de premis serà el 23 d'abril en el transcurs de la 9a Fira de Sant Jordi.

Pel que fa als premis, coincideixen en les dues categories: els primers premis s'enduran un llapis de memòria, un llibre i la impressió de 200 unitats del punt de llibre per part de l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) i els segons i tercers premis s'emportaran un llibre.

Quant a l'exposició "La crònica de Ramon Muntaner. El temps dels Almogàvers", organitzada per l'IRMU i l'Ajuntament amfitrió, es pot visitar fins al dia 31 de maig a l'Ateneu Cultural, de les 16 a les 20 hores. La mostra il·lustra moments importants de la història de la Corona Catalanoaragonesa a través del relat que en fa Ramon Muntaner, testimoni i protagonista d'alguns d'aquests esdeveniments, ja que a més de cronista va ser militar i polític. L'exposició dedica un apartat especial a explicar la història de la Companyia Catalana d'Orient. La mostra es complementarà amb la conferència "Som anats pel món cercant consells. Ramon Muntaner i els seus", que es durà a terme el dijous 21 d'abril a les vuit del vespre al mateix Ateneu Cultural i que anirà a càrrec de l'historiador i professor de la Universitat de Barcelona Josep Maria Gironella.

Més informació sobre les bases del concurs a: http://www.moralanova.cat/