6/4/16

La Residència i centre de dia per a la gent gran de Móra la Nova celebra dijous el seu desè aniversari

La Residència i centre de dia per a la gent gran de Móra la Nova, un servei públic gestionat per la Fundació Vallparadís, celebrarà aquest pròxim dijous, 7 d'abril, els seus 10 anys de funcionament. Per tal de commemorar l'efemèride s'han preparat un seguit d'activitats que s'iniciaran a les 11 del matí amb una missa a l'església del poble; seguidament, a tres quarts de  dotze i al Casal Municipal de Móra la Nova, hi haurà els parlaments oficials a càrrec de l'alcalde de la població, Francesc, X. Moliné; del gerent de la Fundació Vallparadís, Francesc Puig, i de la Directora Territorial de Treball, Afers Socials i Famílies, Rosa Ana Fatsini; també hi haurà la visualització d'un vídeo resum d'aquests deu anys d'activitats i del lipdub que usuaris i treballadors del centre han realizat per a l'ocasió. La celebració continuarà a la residència on hi haurà l'actuació dels Gegants i Gegantó de Móra la Nova; el dinar de germanor, on es podrà tornar a veure el lipdub; el pastís de celebració i una audició de cançons tradicionals amb la soprano Isabel Cañas. La fi de festa arribarà cap a un quart de cinc de la tarda amb música i un berenar especial.

La directora de la residència, que ocupa el càrrec des del primer dia, Montse Llombart, ha valorat que "el fet que sigui una residència petita l'hem contrarestat amb un valor afegit i és que ens permet arribar millor a les famílies, establir vincles i fer un treball a tres bandes. Volem que les famílies tinguin un paper principal i no hem posat mai límits a la seva participació, ans al contrari". Llombart afegeix que "en ser una residència que es va construir nova ens ha permès anar fent-la al nostre gust, treballadors i usuaris". La capacitat de la residència és de 30 places i 20 places més per al centre de dia. En els seus deu anys de funcionament hi han passat uns 200 usuaris entre els dos serveis, residencial i diürn, provinents d'arreu de la comarca de la Ribera d'Ebre. La Fundació Vallparadís, va renovar el passat 2013 la gestió del centre per 12 anys més. L'entitat, a la demarcació, només gestiona una altra residencia a Cambrils.

Per la seva part, la regidora de Serveis Socials, Eva Vallespí, ha volgut agrair la tasca realitzada en tots aquests anys pel centre "al servei de la nostra gent gran, tant per als que hi viuen com per als que utilitzen la instal·lació com a centre de dia, ja que els permet i els ajuda a ser més autònoms i també serveix de suport a les seves famílies".