15/3/16

Móra la Nova inicia les Jornades Culturals sumant-se a l’homenatge a Artur Bladé i Desumvila i reivindicant l’important paper de l’Ateneu municipal

L'Ajuntament de Móra la Nova celebrarà del 19 de març fins al 30 d'abril les Jornades Culturals del 2016 en què s'oferiran fins a una quarantena d'activitats, organitzades per diferents departaments municipals així com per entitats i associacions de la població. Espectacles infantils, exposicions, tallers, teatre, conferències, cursos formatius, els actes de sant Jordi, de Setmana Santa, els Tres tombs..., configuren unes Jornades que s'iniciaran el pròxim dissabte amb un dels actes més destacats, l'homenatge que la població fa a l'escriptor riberenc Artur Bladé i Desumvila, amb què se suma a les iniciatives que s'estan organitzant arreu del territori per commemorar el vintè aniversari de la mort de l'escriptor.

L'acte d'homenatge consistirà en el descobriment d'una placa de la ruta "Visió de l'Ebre Català" d'Artur Bladé i Desumvila en un dels edificis municipals més emblemàtics, l'Ateneu Cultural. Segons ha explicat la regidora de Cultura, Eva Vallespí, "és de justícia que en formem part d'aquesta ruta per reconèixer un dels nostres literats més destacats, a més, per fer-ho, hem escollit un dels edificis més representatius de la cultura al nostre poble. A l'Ateneu Cultural s'ubica la biblioteca i gran part de les associacions culturals i recreatives locals i precisament enguany li hem volgut donar la rellevància que es mereix i és el marc escollit per realitzar diferents activitats de les Jornades.  A més de la placa, s'hi ubicarà l'exposició de Ramon Muntaner i la de pintura de l'Escola d'Arts, s'hi oferiran les dues presentacions de llibres i s'hi faran els tallers programats".

La ruta "Visió de l'Ebre Català" està impulsada pel Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. És una ruta literària composta d'un total de 18 panells amb fragments de l'obra d'aquest escriptor benissanetà on parla dels pobles de la Ribera des de l'exili. S'hi instal·larà un panell a cada poble, un d'ells Móra la Nova, i un més a la seu de l'ens comarcal, a Móra d'Ebre, valorant la vessant de cronista riberenc d'una època de Bladé i animant els visitants a conèixer tots els pobles de la comarca.