29/1/16

L’Ajuntament de Móra la Nova aprova un torn obert de preguntes per al públic dels plens municipals


L'Ajuntament de Móra la Nova va aprovar en la sessió plenària ordinària que es va celebrar ahir al vespre, amb els vots a favor de l'equip de govern, format per ERC i PSC, i l'abstenció de CDC, a l'oposició, la proposta de modificació del reglament dels debats i torn de precs i preguntes en els plens municipals. L'objectiu, segons va recordar l'alcalde "és facilitar la participació del ciutadà en les sessions plenàries" i "fer un pas més en la política de transparència encetada pel nou equip de govern pel que fa a la gestió municipal".

Segons la proposta aprovada ahir, a partir d'ara, qualsevol veí que vulgui portar un tema per debatre al ple, només ho haurà de comunicar amb 8 hores d'antelació a la realització de la sessió plenària. No serà necessari que digui el tema a tractar i una mateixa persona podrà plantejar fins a tres qüestions diferents. En una mateixa sessió plenària hi podran participar en el torn obert de preguntes fins a tres persones del públic. Les preguntes prioritàriament seran contestades en la mateixa sessió plenària o bé s'emplaçarà el ciutadà a esperar una resposta per escrit, si el regidor interpel·lat no disposa de tota la informació necessària per respondre in situ.

El plenari sí que va donar llum verd per unanimitat a dotar la Biblioteca Municipal d'un reglament, que no ha tingut mai, aprofitant l'entrada del centre a la Xarxa Pública de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

D'altra part,  la sessió plenària ordinària va donar el vistiplau a la moció presentada conjuntament per tots els grups municipals, de suport a les mobilitzacions i a les accions contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre aprovat pel govern de l'Estat, en funcions. En la moció s'expressa el rebuig al contingut del Pla de Conca "davant l'amenaça que suposa per al futur socioeconòmic i mediambiental del tram final del riu Ebre, del delta de l'Ebre i dels seus pobles" i s'hi dóna suport, entre altres, a totes les iniciatives i mobilitzacions socials i institucionals en contra d'aquest Pla i per defensar els cabals ecològics aprovats per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, uns cabals molt superiors als aprovats en el Pla de Conca.