22/1/16

La cuinera reusenca, Mariona Quadrada, serà la pregonera de la Fira Intercomarcal de l’Oli de Móra la Nova

La reconeguda cuinera reusenca i estudiosa de la gastronomia, Mariona Quadrada, serà l'encarregada d'inaugurar el dissabte 30 de gener, la XIV Fira Intercomarcal de l'Oli (FIO) de les comarques de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat organitzada per l'Ajuntament de Móra la Nova, del 29 al 31 de gener. 

Segons ha explicat la regidora de Fires, Míriam Vinaixa, "hem escollit Quadrada perquè està directament relacionada amb el producte estrella de la fira, imprescindible en la gastronomia de casa nostra, l'oli d'oliva. A més, hem volgut continuar la línia encetada en les fires de l'octubre de defugir d'inauguradors estrictament polítics".

La inauguradora té una llarga trajectòria dins del món culinari, hi treballa des de l'any 1984, que avala el seu prestigi. Està especialitzada en la cuina del sud del país i realitza una cuina elaborada, amb els sabors de sempre i amb tocs actuals. Quadrada es dedica també a la docència culinària i fa xerrades i conferència sobre el món de l'alimentació i la gastronomia.

L'acte d'obertura i inauguració de la FIO 2016 tindrà lloc dissabte de la setmana vinent a les 17.30 hores. Seguidament, hi haurà una visita dels expositors i una degustació dels diferents olis exposats al certamen. La inauguradora Mariona Quadrada oferirà a les 18.00 hores el Taller "La cuina de l'Oli", a l'espai actiu del recinte de la FIO, el Pavelló firal.

El canvi de rumb del personatge convidat a la inauguració no és l'única novetat de la FIO que ha transcendit, aquesta setmana també es publicava un vídeo promocional del certamen firal que es pot visualitzar a la plataforma Youtube, a l'enllaç: http://youtu.be/ykNgiGe1-zs.