29/1/16

Arrenquen les jornades gastronòmiques de la FIO 2016


Una de les principals apostes de la XIV Fira Intercomarcal de l'Oli (FIO) de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat de Móra a Nova, les Jornades Gastronòmiques, arrenca demà amb la participació de 10 bars i restaurants de la població. Sota el nom de 'Mosset amb oli', els establiments oferiran diferents tapes on el principal protagonista serà l'oli d'oliva. Les tapes tindran un preu de 3 euros i aniran acompanyades d'una beguda, cervesa, vi o aigua.

Totes les persones que degustin almenys 6 tapes i omplin una butlleta de participació amb segells d'establiments diferents entraran en el sorteig d'un sopar per a dues persones, al restaurant que esculli el guanyador entre els 9 participants.  Els establiments participants són: els restaurants Ferran, Mas de Subirats, La Piazza i La Dana; els bars Rama, Punt de Xalar, L'Estació i Fontdemora i el Meson Nova. La regidora de Fires, Míriam Vinaixa, ha volgut agrair la participació dels locals de la població: "sense ells aquesta iniciativa no hauria estat possible. Aprofito per animar la gent a degustar aquestes tapes que de ben segur que estaran boníssimes".

Les jornades gastronòmiques s'allargaran des de demà dissabte i fins al dia 14 de febrer. El sorteig es realitzarà el dia 18 de febrer.

La FIO 2016 tindrà lloc aquest cap de setmana al Pavelló firal de Móra la Nova amb la participació d'una quarantena de paradistes relacionats amb l'oli. El certamen oferirà també un seguit d'activitats complementàries noves com una caminada entre oliveres centenàries, l'elaboració en directe d'escultures de fusta fetes amb motoserra i un taller infantil, sense oblidar però les més tradicionals, com l'esmorzar popular amb la típica clotxa, el concurs d'allioli, el berenar popular de pa amb oli, sucre o sal, el sorteig de lots d'oli i els concursos i tastos d'olis. L'entrada al certamen és gratuïta.