3/11/15

L’Ajuntament de Móra la Nova inicia els tràmits urbanístics per poder construir el nou institut escola a la zona del Comellar

L'Ajuntament de Móra la Nova ha iniciat la modificació urbanística de 9.000 metres quadrats situats entre el polígon dels Aubals i la zona del Comellar i catalogats com a zona verda, per reconvertir-los en zona d'equipaments. Aquest canvi es realitza, segons ha explicat l'alcalde, Francesc Moliné, "per tal de poder ubicar en aquest espai el nou institut escola 3 d'abril, ja que els terrenys que ja té l'ajuntament per aquesta obra no convencien ni a la comunitat educativa. Estan massa prop de la C-12, de la rotonda del Mas de la coixa, en desnivell i prop d'un petit barranc. En canvi,  els nous terrenys estan en una zona molt tranquil·la, plana, propera a la llar d'infants, cosa que ens permetrà agrupar els nostres equipaments educatius, i el més important, el canvi ha semblat molt bé a Educació".

Cal recordar que ERC, membre majoritari del nou equip de govern, no veia en bons ulls els terrenys que l'anterior govern proposava per al nou institut, ubicats prop de la C-12 i del Mas de la Coixa, i per això en quant va pujar al govern va començar la cerca d'uns nous terrenys. "Des d'Esquerra sempre havíem apostat per la zona del Comellar i com l'anterior equip de govern no havia fet cap  pas per poder cedir els terrenys triats a Educació això ens ha facilitat millorar la proposta". Moliné ha recordat que precisament pel fet que l'anterior equip de govern no va cedir els terrenys a Educació "es perdran els 200.000 euros que vam aconseguir introduir als pressupostos d'enguany de la Generalitat per tal que Educació redactés  el projecte del nou institut".

La proposta per iniciar la modificació urbanística a la zona del Comellar va rebre el vistiplau dels dos partits al govern, ERC i PSC, i els vots en contra de CiU, a l'oposició, en la sessió plenària del passat dijous.