26/10/15

La Fira de Móra la Nova tanca portes amb resultats molt satisfactoris


La regidora de Fires de l'Ajuntament de Móra la Nova, Míriam Vinaixa, ha valorat "molt positivament" l'edició de la fira que va tancar portes ahir a la nit amb una assistència estimada, com en les darreres edicions, d'unes 50.000 persones. "Els visitants han respost molt bé a les novetats introduïdes enguany, tant als petits canvis d'ubicació com als espectacles musicals i al nou caire del pregoner, això ens encoratja de cara a l'edició de l'any vinent i des de ja començarem a treballar-hi en més novetats. Tenim una fira de les més antigues del país i un model consolidat, amb bona assistència de públic i de paradistes, però això no vol dir que no puguem incorporar més atractius".

A més d'ampliar el recinte del certamen, incorporant la plaça de l'Església a la fira, i de millorar-ne el de la Fira del Vi; de realitzar el primer Tast de Vermuts musicat, un concert nocturn amb grups el territori i de donar un caire menys polític al pregoner -l'encarregat de tallar la cinta inaugural va ser el mediàtic Tomàs Molina-, la comissió de fires d'enguany va decidir fer dos reconeixements. El primer va ser per a l'expositor local més antic de la Fira, que hi exposa des de l'any 1960, el senyor Josep Guzmán Hernández. Guzmán va començar a exposar motocicletes i l'any 1967 es va passar al sector de l'automoció, quan va adquirir el concessionari de la Seat. Avui dia, continua el negoci familiar el seu fill. El segon reconeixement va ser per a l'autora del cartell de la FIO (Fira Intercomarcal de l'Oli 2016), l'alumna de l'Escola d'Arts i Disseny de Móra la Nova, la senyora. Fouzia El Bahij Idriss.

La 184 edició de la Fira de Móra la Nova ha reunit, des del passat dijous i fins aquest diumenge, més d'un centenar d'estands vinguts d'arreu de les Terres de l'Ebre i de comarques veïnes com el Priorat i el Baix Camp i amb productes tan variats com ara d'automoció, maquinària agrícola, mobiliari, alimentació artesanal, el pavelló ramader amb tot tipus d'animals i els espectacles amb cavalls, així com les atraccions de fira.